Langkau ke kandungan utama

Jana Pendapatan Tambahan Melalui Bisnes Telekomunikasi

Dalam kegawatan ekonomi yang melanda, adalah baiknya kita mencari alternatif pendapatan tambahan untuk menampung kos sara hidup yang semakin meningkat. Peluang perniagaan yang ingin saya share disini adalah bisnes terbaik yang saya pernah jumpa dan tidak memerlukan modal yang besar, malah dibawah RM100.

Bisnes Tune Talk Tone Excel (TTTE) ini telah wujud sejak dari tahun 2010 lagi, tapi ketika itu kurang mendapat sambutan kerana kurangnya kelebihan-kelebihan yang boleh ditawarkan untuk pengguna simkad ini berbanding pada ketika ini.

Pada ketika ini kelebihan-kelebihan yang boleh dinikmati oleh pengguna simkad TTTE ini sangat superb dan tak boleh ditandingi oleh mana-mana telco di Malaysia. Untuk menyertai bisnes Tune Talk Tone Excel syaratnya adalah dengan menjadi pengguna Simkad TTTE ini.

Yuran keahlian adalah RM95.40 seumur hidup. Apa kelebihan-kelebihan yang akan diperolehi dengan menjadi pengguna beserta bayaran RM95.40 tersebut?

1. Ahli akan diberikan Simkad Tune Talk Tone Excel secara percuma beserta kredit RM30 tersedia dalam setiap simkad yang didaftarkan.

2. Setiap pengguna Simkad TTTE adalah layak untuk mendapat perlindungan insuran kemalangan diri bernilai RM100,000.00 secara percuma daripada Tune Insurance tanpa sebarang premium bulanan.

3. Setiap kali pengguna Simkad TTTE ini topup, pengguna akan diberi kredit percuma secara terus bergantung kepada nilai topup seperti berikut: Topup RM30 - Percuma 1GB Data (Valid 1 bulan) Topup RM50 - Percuma kredit RM20 = RM70 Topup RM100 - Percuma kredit RM40 = RM140

FB_IMG_1434012925427.jpg


4. Setiap kali pengguna Simkad TTTE topup, pengguna akan diberi ganjaran Big Points yang tiada tarikh luput. Big Point ini boleh digunakan untuk mendapatkan tiket penerbangan AirAsia secara percuma. Juga boleh digunakan untuk mendapatkan Smart Phones secara percuma.
5. Setiap pengguna Simkad TTTE ini adalah dikategorikan sebagai Ahli VIP didalam Tune Group dan layak menikmati diskaun sebanyak 30% untuk menginap di mana-mana Tune Hotel di seluruh Malaysia.

6. Setiap kali pengguna Simkad TTTE ini topup handphone mereka, syarikat akan memberikan semula wang kepada pengguna tersebut dalam bentuk cashback sebanyak 3% atau 7% dari nilai topup pengguna tersebut terus ke akaun bank pengguna tersebut. Ini adalah cara syarikat berkongsi keuntungan dengan penggunanya berbanding telco lain yang hanya tahu sedut kredit pengguna tanpa berkongsi 1 sen pun dengan penggunanya. Kelebihan ini dijamin tiada pada telco lain di Malaysia.

7. Setiap pengguna Simkad TTTE layak untuk menyertai Cabutan bertuah dengan hadiah lumayan yang diadakan setiap bulan bergantung kepada syarat yang ditetapkan. Pemenang akan diumumkan melalui website Tone Excel.

8. Pengguna boleh memilih untuk pindahkan nombor lama (Port-In) kepada simkad baru TTTE, tiada masalah jika nombor lama adalah Prepaid atau Postpaid dari mana-mana telco di Malaysia sama ada Digi, Maxis, Celcom, Umobile atau pengguna Tune Talk sedia ada. Tidak perlu ke center telco berkenaan, proses pemindahan nombor boleh dilakukan melalui sistem yang disediakan.

9. Setiap pengguna Simkad TTTE berpeluang mendapat pendapatan pasif yang luar biasa hebatnya. 

Sudah tentu Tuan-Tuan berminat nak tahu tentang bagaimana bisnes ini boleh memberikan pendapatan pasif yang tidak masuk akal kepada setiap pengguna simkad ini kan? Ok baca selanjutnya.

Syarikat menawarkan 4 jenis pendapatan kepada semua pengguna simkad TTTE ini:
1. Pendapatan Fast Track
2. Pendapatan Bonus Topup
3. Pendapatan Bonus Tahun Baru
4. Pendapatan Cashback Topup

Bagaimana untuk mendapatkan Pendapatan Fast Track?

Mudah saja, Tuan hanya perlu rekomenkan kepada kenalan atau saudara mara terdekat untuk bertukar kepada simkad yang menjimatkan dan menguntungkan ini (boleh kekalkan nombor lama). Setiap keping simkad yang berjaya didaftarkan dibawah ID Tuan, syarikat akan membayar sebanyak RM20 ke akaun bank Tuan. 

Katakan sebulan Tuan berjaya daftarkan seramai 10 orang, bererti 10 Orang X RM20 = RM200 akan dibayar ke akaun bank Tuan. Pembayaran Pendapatan Fast Track ini dibuat pada 2 tarikh setiap bulan bergantung pada tarikh pendaftaran baru dibuat. Jika pendaftaran dibuat antara 1hb-15hb, pembayaran Pendapatan Fast Track ini akan dibayar pada 30hb/31hb bulan yang sama.

Jika pendaftaran dibuat antara 16hb-30hb/31hb, pembayaran Pendapatan Fast Track ini akan dibayar pada 11hb bulan berikutnya. Pendapatan Fast Track tidak dianggap sebagai pendapatan pasif kerana ia hanya dibayar sekali sahaja.

Jadi sudah tentu Tuan tertanya-tanya mana pendapatan pasifnya?

Jawapannya pendapatan pasif akan diperolehi melalui pendapatan kedua iaitu Pendapatan Bonus Topup. Bagaimana untuk mendapatkan Pendapatan Bonus Topup? Begini caranya: Setiap pengguna baru yang Tuan daftarkan dibawah ID Tuan adalah dikategorikan sebagai Level 1 kepada Tuan.

Bilangan pengguna Level 1 yang boleh Tuan daftarkan adalah tanpa had (infiniti). Setiap kali pengguna Level 1 ini topup handphone mereka, tak kira dimana mereka topup dan walau dengan apa cara sekalipun sama ada menggunakan kad topup atau melalui E-Banking, syarikat akan membayar sebanyak 6% atau 10% dari nilai topup pengguna tersebut ke akaun bank Tuan.

Mengapa ada 6% atau 10%?

Ia sebenarnya bergantung kepada jumlah topup sebulan yang Tuan lakukan untuk handphone Tuan sendiri. Jika pada bulan tersebut Tuan topup dibawah RM59, tuan hanya layak untuk menikmati 6% sahaja daripada nilai topup pengguna Level 1 Tuan. Jika pada bulan tersebut Tuan topup RM60 dan keatas, tuan layak untuk menikmati 10% daripada nilai topup pengguna Level 1 Tuan. Pendapatan bonus topup ini tidak terhenti setakat level 1 sahaja.

Apabila pengguna level 1 Tuan mendaftarkan pula kenalannya, maka kenalannya itu adalah dikategorikan sebagai Level 2 kepada Tuan. Setiap kali pengguna Level 2 ini topup handphone mereka, tak kira dimana mereka topup dan walau dengan apa cara sekalipun sama ada menggunakan kad topup atau melalui E-Banking, syarikat akan membayar sebanyak 3% dari nilai topup pengguna tersebut ke akaun bank Tuan. Sekali lagi pendapatan bonus topup ini tidak terhenti setakat level 2 sahaja.

Apabila pengguna level 2 Tuan mendaftarkan pula kenalannya, maka kenalannya itu adalah dikategorikan sebagai Level 3 kepada Tuan. Setiap kali pengguna Level 3 ini topup handphone mereka, tak kira dimana mereka topup dan walau dengan apa cara sekalipun sama ada menggunakan kad topup atau melalui E-Banking, syarikat akan membayar sebanyak 11% atau 13% dari nilai topup pengguna tersebut ke akaun bank Tuan. Pendapatan bonus topup dari pengguna Level 1, Level 2, dan Level 3 ini akan Tuan nikmati setiap bulan secara berterusan tanpa henti selagi pengguna tersebut masih topup dan menggunakan simkad tersebut.

Andai 10 tahun, maka 10 tahun lah Tuan nikmati pendapatan bonus topup ini. Ini yang dinamakan pendapatan PASIF!! Sebagai ahli biasa, pendapatan bonus topup ini hanya layak sehingga pengguna Level 3 sahaja. Tapi Tuan jangan risau kerana ada cara untuk mendapatkan pendapatan bonus topup ini dari pengguna Level 4 dan kebawah (infiniti).

Ini saya akan terangkan kemudian dan tak perlu fikir sekarang. Pembayaran Pendapatan Bonus Topup ini dibuat pada 21hb setiap bulan.

IMG-20150617-WA0020.jpg

Bagaimana pula untuk mendapatkan Pendapatan Bonus Tahun Baru? Pendapatan bonus tahun baru sebenarnya adalah bonus tambahan yang ditawarkan oleh Syarikat Tone Excel kepada pengguna-penggunanya. 

Syarikat akan membayar sehingga maksimum 20% (berdasarkan syarat yang ditetapkan) dari jumlah terkumpul pendapatan bonus topup yang berjaya tuan perolehi pada 12 bulan tahun yang sebelumnya. Sebagai contoh jika pada tahun 2014 jumlah Pendapatan Bonus Topup yang Tuan perolehi adalah RM10,000.00 maka Bonus Tahun Baru yang akan dibayar kepada Tuan adalah 20% X RM10,000.00 = RM2000.00.

Pembayaran Pendapatan Bonus Tahun Baru ini dilakukan sekali sahaja setahun iaitu pada 21hb Januari setiap tahun. Jadilah untuk topup perbelanjaan anak baru mula sekolah kan?

Siapa nak bagi banyak tu. Bagi Pendapatan keempat iaitu Pendapatan Cashback Topup, ia adalah merupakan cashback yang Tuan perolehi sebanyak 3% atau 7% dari nilai topup Tuan untuk setiap bulan. Pembayaran Pendapatan Cashback ini dilakukan pada tarikh 21hb setiap bulan dan akan dicampurkan dengan Pendapatan Bonus Topup (sekali bank-in).

Segala maklumat telah saya jelaskan diatas dan jika ada sebarang soalan Tuan boleh ajukan kepada saya. Keputusan adalah ditangan Tuan sama ada untuk grab peluang ini atau lepaskan begitu sahaja. Setakat hari ini seramai 800 Ribu rakyat Malaysia telah menyertai perniagaan ini dan saya nasihatkan Tuan jadilah antara yang terawal...kenapa?

Kerana mengikut data yang diperolehi dari SKMM, jumlah pengguna handphone berdaftar adalah seramai 34 Juta termasuk warga asing yang berada di Malaysia. Ini bermakna kurang 2% sahaja rakyat Malaysia yang telah menyertai bisnes ini. Sungguh besar lagi pasaran prospek yang ada.

Syarat untuk menyertai bisnes ini adalah mesti berumur 12 tahun dan keatas serta mempunyai IC atau Passport jika ingin daftarkan warga asing.

Jika Tuan berminat untuk menyertai bisnes ini, Tuan boleh bank in RM110 Simkad + buku panduan (siap pos) ke akaun Maybank 1621 0609 0685 atas nama Mohd Amri bin Mohamad Nor dan berikan butiran seperti berikut untuk tujuan pendafataran:

1. Nama Penuh:
2. No. IC:
3. Alamat Rumah:
4. Alamat Email:
5. No telefon lama(Jika ingin pindahkan ke simkad baru):
6. Syarikat Telco nombor lama:

Berikan juga bukti pembayaran melalui whatsapp ke 0133363397 atau email ke eiklan55@gmail.com 

Maklumat lanjut juga boleh diperolehi melalui website saya : http://te88.lot.my

Jom rebut peluang ini sebelum keahlian mencecah 1 Juta orang kerana Tuan perlu bersaing dengan 1 juta orang pada ketika itu untuk mendapatkan prospek.

* Anda boleh kekalkan nombor lama anda, tak perlu guna nombor baru.
* Liputan talian adalah menggunakan infrastruktur celcom, dimana ada liputan celcom disitu adalah liputan untuk simkad TuneTalk Tone Excel.
* Kadar panggilan adalah kadar rata RM0.17 sen - RM0.28 sen per minit ke semua talian.
* Kadar sms RM0.10 per SMS.

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

KWSP isytihar dividen 6.90% bagi 2017

KUALA LUMPUR - Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) mengisytiharkan kadar dividen 6.90 peratus bagi Simpanan Konvensional 2017 dengan jumlah agihan dividen sebanyak RM44.15 bilion dan 6.40 peratus bagi Simpanan Syariah, dengan agihan dividen  RM3.98 bilion.
KWSP dalam satu kenyataan hari ini berkata, jumlah keseluruhan agihan dividen bagi 2017 adalah sebanyak RM48.13 bilion, peningkatan 29.8 peratus dari 2016. Pengerusinya, Tan Sri Samsudin Osman berkata, keseluruhan prestasi 2017 adalah juga merupakan tahun yang penting bagi KWSP memandangkan ia kini menguruskan dua skim simpanan dan mengisytiharkan dua kadar dividen. “Simpanan Syariah menunjukkan prestasi yang kukuh untuk pengisytiharan dividen pertama.
“Ini membuktikan prestasi aset Syariah KWSP yang mapan, seterusnya memberikan berita baik kepada ahli kami yang telah bertukar kepada Simpanan Syariah. Untuk Simpanan Konvensional, kadar 6.90 peratus merupakan kadar tertinggi pernah diumumkan semenjak 1997,” katanya.
KWSP berkata, …

‘Datuk Seri’, 3 ‘Datuk’ ditahan tipu pelaburan lebih RM27 juta

KUALA LUMPUR: Seorang ‘Datuk Seri’ dan 3 ‘Datuk’ antara 6 ditahan kerana disyaki terlibat dalam sindiket penipuan pelaburan emas dan minyak (oil bunkering) yang mengakibatkan kerugian RM27.5 juta di sekitar Kuala Lumpur dan Pulau Pinang pada 26 Januari lepas. Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil Bukit Aman Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh berkata semua suspek berusia 42 hingga 62 tahun itu ditahan selepas polis menerima 193 laporan di seluruh negara membabitkan sindiket berkenaan sejak Oktober 2015 hingga Disember 2017. “Suspek ditahan terdiri daripada pengarah syarikat dan penganjur skim berkenaan manakala sindiket itu menjalankan operasi mereka dengan menawarkan 2 pelaburan utama iaitu jual beli jongkong emas serta minyak dengan memberi pulangan lumayan bagi tempoh 9 bulan. “Bagi skim pelaburan jongkong emas, pelabur dijanjikan pulangan lumayan 2% sebulan, manakala pelaburan minyak sebanyak 15% setiap bulan, juga bagi tempoh 9 bulan,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejaba…

Syarikat MLM terkemuka di malaysia CNI Malaysia kini berwajah baru.

CNI Malaysia kini berwajah baru dan menggunakan sistem online dalam bisnesnya. Mereka memperkenalkan O2O frenz plan.

Apa itu o2o frenz plan? o2o frenz plan adalah MENJANA KEUNTUNGAN SETIAP KALI ANDA BERBELANJA. Dengan pengalaman CNI 30 tahun dalam industri MLM di malaysia.

CNI malaysia menyediakan tawan paling hebat dan diskaun untuk 7 juta produk dan termasuk produk CNI yang bertarah GMP.

O2O plan juga adalah peluang terbaik untuk rakyat malaysia memulakan perniagaan secara online. Hanya bermodal permulaan RM50 sahaja anda sudah layak untuk menyertai plan O2O plan terkini CNI Malaysia.

jika anda berminat boleh layari link ini : www.cni.my/976745/o2o


www.gajimasyuk.com

SENARAI KEDUDUKAN TERKINI ORANG MELAYU PALING KAYA DI MALAYSIA TAHUN 2016

Berdasarkan kedudukan ranking senarai 50 orang terkaya di Malaysia pada tahun 2016 yang dikeluarkan oleh majalah perniagaan popular Forbes, (www.forbes.com) terdapat tujuh individu melayu tersenarai dalam ranking tersebut Kesemua mereka yang tersenarai sebagai individu berbangsa melayu Islam terkaya di Malaysia pada tahun 2016 adalah seperti berikut

1. Tan Sri Syed Mokhtar Al­bu­­khary Tan Sri Syed Mokhtar Al­bu­­khary merupakan orang melayu paling kaya di Malaysia dengan nilai kekayaan sebanyak AS$1.45 bilion pada tahun 2016 Beliau yang berusia 64 tahun memulakan karier perniagaannya sebagai pedagang beras dan tidak mempunyai latar belakang pendidikan tinggi Bagaimanapun usaha beliau sepanjang bergelar seorang ahli perniagaan, kini beliau menjalankan pelbagai perniagaan terutamanya menerusi syarikat tersenarai di Bursa Malaysia, iaitu MMC Corp. dan DRB-Hicom Beliau yang juga pengerusi pengerusi Yayasan Al-Bukhary merupakan individu yang kekal dalam senarai top 10 orang terkaya di Mal…

Rahsia Kejayaan Gadis Cantik Bergelar Jutawan Pada Usia 19 Tahun

Jika sebelum ini kejayaan seorang gadis muda dapat memiliki rumah sendiri menjadi viral di media sosial, kini nampaknya kejayaan gadis yang akan kami kongsikan ini lebih hebat.

Mana tidaknya, gadis cantik yang dikenali sebagai Sofea Illias yang baru berusia 19 tahun ini sudah bergelar jutawan dan berjaya memiliki beberapa buah kereta mewah seperti Camry, Audi, Mini Cooper, Hilux dan Hummer. Malah semuanya dibeli dengan tunai.




Pasti ramai yang tertanya-tanya apa rahsia yang membuatkan gadis muda ini berjaya sehingga ketahap seperti itu. Jadi kami kongsikan semula ia disini pengalaman yang dilalui Sofea Ilias.

"Ramai tanya kisah-kisah suka duka saya sebelum nak berjaya ni ape. Hihi . Camne ye nak cerita. Rasanya ramai kot kenal saya dari dulu? Saya datang kl masa umor 18. Berhenti belajar dari UiTM lepas 6 bulan je belajar . SPM sye 3A+ 3A 2A- 1B+. Ye saye memang dah tak boleh nak belajar sebab memang fikir bisnes. Niat di hati nak belajar medic sebab nak jadi doktor …

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI